divendres, 19 de novembre del 2010

Judici i futbol

Avui al matí ens hem guarnit per anar als jutjats a que la jutgessa declari el Pau com a fill nostre. Un tràmit de 10 minuts on ens han preguntat si coneixíem alguna cosa d'Etiòpia, si tením fills biològics, si coenixíem famílies adoptants,... hem contestat a tot, i la jutgessa ha dit una frase en amarinya, de la qual només hem entès la paraula "Degu". L'Endale, el nostre guia i traductor ens ha dit que el Pau ja és fill nostre.  Ha sigut emocionant, però com que sabíem que era un tràmit, doncs "gràcies" i cap a casa. I quan han fet el mateix totes les parelles, hem anat cap a la casa d'acollida a veure el Pau.   
Quan hem entrat amb la furgoneta, alguns nens ja ens esperaven  mirant-nos per una finestra. De seguida hem vist el Pau, i ha fet un somriure d'orella a orella que encara no li havíem vist.  Però tal com hem entrat, se li ha esborrat el somriure i s'ha tornat a quedar quiet mirant al fons de la sala.  Però  aquest cop ha durat menys. Hem jugat amb ell, i de tant en tant apareixia el seu mig somriure, que ja comencem a trobar familiar. A mida que anem jugant amb ell tenim la sensació que li falta estimulació. Sap jugar sol, però li costa interactuar amb nosaltres. La MRosa li ha fet unes patarrufes a la panxa  tot  jugant, i el Pau s'ho passava bé, li agradava, però no acabava de reaccionar, com si no li sortís el somriure... Paciència, tot arribarà. 
S'ha aixecat d'una revolada, i hem sortit al pati   a jugar amb una pilota.

                                                                
Com veieu, apunta maneres... Serà el proper noi de Linyola?
Nota per a l'Hug: ves preparant les lliçons de futbol que li volies donar...
Avui hem estat amb ell gairebé dues hores, i com ahir, també se'ns han fet curtes. Hi ha rumors entre el guia i la directora del centre que ens diuen que potser dilluns o dimarts el Pau ja podrà venir amb nosaltres definitivament. Nosaltres pensem que és massa ràpid i no ens volem fer il.lusions. Ja veurem...
Quan marxàvem, la sensació del matí: li dèiem adéu al Pau, i llavors s'ha girat, m'ha buscat i m'ha fet una abraçada. No sé què més escriure.





5 comentaris:

  1. "Degu" for ever.
    Ell encara no ho sap però ho anirà entenen.
    El "noi de Linyola" si veu el video igual l'apadrina.
    és guapo i fa gràcia com es mou, li agraden els regals, no deixa anar rés.
    Per avui ja us ha donat un gran somriure i una abraçada. Demà més...
    Estem pendents de vosaltres
    Un petó

    ResponElimina
  2. Yupi"Ja es vostre i nostre i està guapisim movent-se entre vosaltre.
    Com a bona avia ja he sentit que tus.Cuideu-lo.
    Es emocionant veurel moures amb el globus entre les cames del Quim.Has tallat la pelicula quant ell deie alguna cosa. aixó vol dir que també hem sentit la seva veu.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Que guai, amb video i tot!!!
    MRosa ets un crakc de la càmera, pitjor que jo. Però, ja em vist que el Pau xuta molt bé, i te tos com tots els nens, en aquesta època de l'any.
    M'encanta el bloc, sembla que estiguem amb vosaltres!!!
    Molts petons!

    ResponElimina
  4. Vador, Montse i ...............20 de novembre del 2010, a les 14:10

    molt divertit! què porta a la mà durant l'abraçada? més xuxes?

    ResponElimina
  5. és molt emocionant!!
    Amb aquest blog ens sentim partíceps de la història.
    us seguim cada dia, les fotos son precioses, endavant papesss, muaaaaaa

    ResponElimina